O nas

Posestvo Sartori leži v Slovenski Istri, natančneje v kraju Marezige, nad Koprom, ki že od samega začetka slovi po pridelavi vrhunskega vina – REFOŠKA. Ime refošk je namreč sestavljen iz dveh besed: RE – kralj in FOSKO – barva, oziroma z drugimi besedami to pomeni kralj med barvami.Vsi vinogradi so zaščiteni s protitočno mrežo, kar pripomore k boljši kvaliteti grozdja, posledično pa tudi vina.

Na posamezni trti pustimo dozoreti največ 4 grozde za sveže vino, za zorjena vina pa dva do tri grozde. Povdarek dajemo kvaliteti vina in ne kvantiteti.

Gojitvena bolika vinske trte je enokraki guyot, s katero dvigujemo fizikalno-kemijske parametre (kakovost) grozdja. V času pridelave grozdja dajemo velik pomen zaščiti vinske trte pred boleznimi in škodljivci. Med letom prav tako skrbno opravljamo zelena dela v vinogradih.

Naša vina so posebna, že zaradi bolj intenzivno temne barve, arome ter harmoničnosti. Posebnost vin daje tudi lastnikova usmerjenost in sicer, da pridelujemo samo sorto refošk in zaradi tega se lahko posvečamo samo določeni stvari in to da rezultat popolnosti in hkrati posebnosti.

Vina Sartori predstavljamo na vinskih semih doma in v tujini.

O nas